CHP’li Hasan Öztürkmen, Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ndeki 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu Müdürü hakkında öğretmene silah çektiği, din kültürü öğretmenini derse sokmadığı ve öğrencilerini tarikata gönderdiği yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Öztürkmen, bu iddialara karşın sadece kınama cezası alan ve başka bir okula atanan Müdürün kollandığını belirterek, “Meslekten ihraç niteliğindeki eylemlere ilişkin disiplin cezasının kınamayla sınırlı tutulmasını sağlayan ‘hafifletici nedenler’ nedir” diye sordu.
CHP’li Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Okul Müdürü Mustafa Yıldırım’ı şikayet eden Dönemin Müdür Yardımcısı Hüseyin Alökmen’in sosyal medya hesabından içkili fotoğraflar paylaştığı gerekçesiyle görevinden alındığı iddialarını anımsatarak, bu kararın anayasada güvence altına alınan özel hayatın gizliliğini ihlal ve yaşam tarzına açık müdahale olduğunu belirtti.
EĞİTİM EMEKÇİLERİ BASKI ALTINA ALINIYOR
Son dönemde eğitim emekçilerine dönük ayrımcı uygulamaların arttığına dikkat çeken Öztürkmen, kamu çalışanlarına iş yeri sınırları dışında içki içme yasağı mı getirildiğini ve bunları takip etmek için özel bir birim mi oluşturulduğunu sordu.
CHP’li Öztürkmen, Bakan Tekin’den şu sorularına yanıt istedi:
1- Hakkında birçok suçlama ve şikayet bulunan Dönemin Okul Müdürü Mustafa Yıldırım’a kınama cezası verilmesi eğitim camiasında tepkilere yol açmış ve Yıldırım’ın kollandığı gündeme gelmiştir. Meslekten ihraç niteliğindeki eylemlere ilişkin disiplin cezasının kınamayla sınırlı tutulmasını sağlayan ‘hafifletici nedenler’ nedir?
2- Mustafa Yıldırım’ı şikayet eden Dönemin Müdür Yardımcısı Hüseyin Alökmen’in sosyal medya hesabından içkili fotoğraflar paylaştığı gerekçesiyle görevinden alındığı iddiaları doğru mudur? Öyleyse bu karar anayasada güvence altına alınan özel hayatın gizliliğini ihlal ve yaşam tarzına açık müdahale değil midir?
3- Bakanlığınız bünyesinde görevli kamu çalışanlarına iş yeri sınırları dışında içki içme yasağı mı konulmuştur ve bunları takip etmek için özel bir birim mi oluşturulmuştur?
4- Milli Eğitim Bakanlığında anayasa ve ilgili mevzuatlar yerine dini kurallar mı esas alınmaya ve uygulanmaya başlanmıştır?
5- İktidarınıza yakın kamu görevlileri hakkında çeşitli suçlamalar bulunmasına rağmen göreve iade edilerek aklanmaları; bir nevi ödül niteliğinde olup yeni suçlamalar için teşvik ve cesaret verici olacaktır. Alınan bu kararların gerekçesi ve dayanakları nelerdir?