Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 üniversiteden 120 akademisyen GİBTÜ’de bir araya geldi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  10 farklı üniversiteden 120’ye yakın akademisyenin katıldığı “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” etkinliğinde Asrın Felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremleri sonrası depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna tartışıldı ve değerlendirildi.

Gaziantep İslam Bilim ve

Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, üniversite olarak ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını GİBTÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti (TMC) Afet ve Salgınlar Çalışma Grubunun “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” konulu etkinliği, GİBTÜ Tıp Fakültesi ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültelerinin Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dallarının iş birliği ile GİBTÜ Rektörlük Konferans salonunda yapıldı.  Toplantıda 6 Şubat 2023 tarihinde iki kez üst üste meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna tartışıldı.

KİMLER SUNUM YAPTI?

Açılış konuşmalarını GİBTÜ Tıp Fakültesi ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültelerinin Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanları Dr. Öğr. Üyesi Begüm Kayar ve Prof. Dr. Ayşen Bayram, TMC Afetler ve Salgınlar Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Banu Sancak, TMC Başkanı Prof. Dr. Candan Çiçek, GİBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı’nın yaptığı bu toplantının ilk oturumda, Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak “Deprem ve Sağlığın Belirleyicileri”, Prof. Dr. Tacettin İnandı “Deprem Sonrası Afetlerde Güvenli ve Yeterli Suya Erişim” konusunu, ikinci oturumda Doç. Dr Hadiye Demirbakan “Afetler ve Enfeksiyon Etkenleri”, Uzm. Dr. Osman Petek “Depremin Gaziantep Genelinde Enfeksiyon Hastalıklarına Etkisi” konusunu sundu.  Toplantının son oturumda ise, bölgedeki enfeksiyon hastalıkları etkenleri, altı sözlü sunumla deprem öncesi ve sonrası görülme sıklıkları karşılaştırılarak anlatıldı.

120 AKADEMİSYEN KATILIM SAĞLADI

GİBTÜ ve SANKO Üniversitelerinin Tıp Fakültelerinin Tıbbı Mikrobiyoloji Anabilim Dallarının iş birliği ile gerçekleşen bu toplantıya,  Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti (TMC) Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı, TMC Afet ve Salgınlar Çalışma Grubu Yürütme kurulu ve üyeleri, Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi,  Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,  Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimler Üniversitesi (Hamidiye) Tıp fakültelerinin Tıbbi Mikrobiyoloji Öğretim Üyeleri ve bölgemizde bulunan mikrobiyoloji uzmanları katıldı. Yaklaşık 120 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantımız başarıyla tamamlandı.

Toplantının son değerlendirme oturumunda TMC Başkanı Candan Çiçek “Bölgede organizasyonda görev alan, sunumları yapan tüm hocalarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. Ülkemizin yaşadığı ağır deprem felaketinin sonuçları değerlendirilerek geleceğe yönelik önlemler alınması konusunda dilek ve önerilerde bulunuldu.