Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Rektör Yılmaz, üniversitenin öğrenci sayısının 9 bine ulaştığını ve bunların yüzde 61’ini kızların oluşturduğunu söyledi.
HKÜ Rektörü Tamer Yılmaz, düzenlenen kahvaltıda yerel ulusal medya temsilcileri ve personeli ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Rektör Yılmaz, 2010 yılında yüzde 30’luk doluluk oranının bugün yüzde 100’e ulaştığını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, bugün üniversitede yaklaşık 9 bine yakın öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin yüzde 61’inin kız olduğunu sözlerine ekledi.
“2010 yılında 150 öğrencimiz vardı”
150 öğrenciyle eğitime başladıklarını belirten Rektör Yılmaz, “2010 yılında 150 öğrenciyle eğitim öğretim yılına başlamıştık. Yüzde 30 doluluk oranımız vardı. Şu an geldiğimiz öğrenci sayısı 7 bin lisans, bin 800 lisansüstü öğrencisidir. Yani Hasan Kalyoncu Üniversitesi yaklaşık 9 bine yakın öğrenciye sahip” dedi.
“Öğrencilerimizin yüzde 61’i kız”
Kız öğrencilerin eğitimdeki oranının artmaya başladığını ifade eden Rektör Yılmaz, “Kız öğrencilerin üniversite eğitimine ulaşmadaki oranı da çok artmaya başladı. Bizim öğrencilerimizin yüzde 40’ı kızken bugün bu oran yüzde 61’e çıktı. Puanlarımız yükseldikçe kız öğrenci oranımız yükselmeye başladı. Buradan kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranla daha başarılı olduğunu da çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.
“Bir teknoloji transfer ve inavosyon merkezi kurduk”
Ar-Ge ve projelerin önemine değinen Rektör Yılmaz, “Biz de bu anlamda bir Teknoloji Transfer ve İnovasyon merkezini kurduk. 3 yıldır büyük bir başarıyla çalışıyor. Bununla şehrimize ve üniversitemize ulusal ve uluslar arası fonları çekiyoruz. Patentler üretmeye başladık. Geçen sene 23 patent üretti. Buda Gaziantep’in patent üretimine çok büyük katkı sağladı. Gaziantep patent başvurusunda 6. Sıraya yükseldi” ifadelerini kullandı.
“Üniversitenin derinliğini sanayiye götürüyoruz”
Üniversitenin derinliğini sanayiye dönüştürdüklerini vurgulayan Rektör Yılmaz, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve organize sanayi bölgesi ortak bir teknopark kurdu. Teknoparkın yönetici şirketini kurmuş bulunuyoruz. 5 dönümlük arazimiz ayrıldı. Şu anda mimari projemizi de tamamladık. İnşaatına başlıyoruz. Biz üniversitenin derinliğini sanayiye götürüyoruz” ifadelerine yer verdi.
“HKÜ’nün artık Amerika bir şirketi ve kuluçkası var”
Uluslararası kuluçka merkezi projelerinin olduğuna dikkat çeken Rektör Yılmaz, “Bizim KOSGEB ile geliştirdiğimiz çok önemli bir proje var. ‘Uluslararası kuluçka merkezi projesi’ Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortaklığında yapılan bir projedir. Biz Anadolu ve Gaziantep’te girişimci gençleri İstanbul ekosistemi ile buluşturacağız. Bu da yetmez oradan da Amerika’ya Silikon Vadisi’ne ulaştıracak bir mekanizma geliştirdik. Amerika’daki şirketimizi kurmuş bulunuyoruz. Hasan kalyoncu üniversitesinin artık Amerika ve silikon vadisinde bir şirketi kuluçkası var. 2 büyük ortağımızla birlikte bunu yapacağız” diye konuştu.