Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÖKÇE “ SEMPOZYUMUN GAZİANTEP’TE YAPILMASINI ÖNEMSZİYORUZ”

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANI CEMAL GÖKÇE “ SEMPOZYUMUN GAZİANTEP’TE YAPILMASINI ÖNEMSZİYORUZ”

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası ve Erzurum İnşaat Mühendisleri Odasının organize ettiği Uluslar arası katılımlı 2.

Çelik Yapılar sempozyumu Gaziantep’te başladı. Uluslar arası katılımın yoğun olduğu ve yaklaşık 150 yerli yabancı katılımcının yer aldığı sempozyum açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İnşaat Mühendisleri Odası

Genel Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’nin çeşitli illerinin oda başkanları, KKTC İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve inşaat mühendisleri katıldılar. Yoğun katılımın olduğu sempozyumda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe böyle bir toplantının Gaziantep’te yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre merkezinde yapılan sempozyumun açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye’nin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı doğal afetlere en çok maruz kalan ülkelerden birisi olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi “ inşaat mühendisliğinin ana bilim

dallarından yapı ana bilim dalının iki temel alanından birisi çelik yapılardır. Özellikle 18. Yüzyılda İngiltere’de başlayan sanayi devrimi ile özellikle sanayi yapılarında büyük açıklıklar geçme fikri ile çelik yapılara ilgi artmaya başladı. 1887 yılında Paris’te yapılan Eyfel Kulesi ile bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Günümüze kadar birçok sanayi

tesisinde yüksek katlı binalarda kullanılmaya devam edilmektedir. Bu sempozyumun şehrimize, ülkemize kattı sağlayacağına inancım tamdır “

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe yaptığı konuşmasında böyle bir sempozyumun Anadolu’da özellikle de Gaziantep’te yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Cumhuriyetin kurulmasında Gaziantep’in önemli bir yeri olduğunu belirtti. Gökçe “ Bilgi ve teknoloji sektörümüzün olmazsa olmazıdır. Okuldan sonra iş hayatına atılan meslektaşlarımıza kitap ve dokümanlarla, sempozyum ve konferanslarla hizmet sunmamız gerekiyor. Bizlerde bunu yapıyoruz. Çelik yapılan bu güne kadar üvey evlat muamelesi görmüştür.  Bunun geliştirilmesi şarttır. Bu sempozyumun bu anlamda yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Deprem riski taşıyan ülkemizde geçmiş dönemlerdeki orta ölçekli depremlerin afete dönüşmesiyle depreme dayanıklı yapıların önemi bir defa daha ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda çelik yapıların önemi büyüktür “ dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmasında şöyle dedi “ Bilgi toplumu olma konusunda rekabet yaşanırken bilgiyi elinde tutanlar her zaman söz sahibi olmuşlardır. Ar-ge’ye gerekli desteği vererek Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmalıyız. Kimseyi ötekileştirmeden bilgiyi merkeze alarak birlikte ve beraber

olmalıyız. Sempozyumlar sosyal duyarlılığı ve demokrasinin çıtasını yükseltmektedir. 80 milyonun kardeşliği önemlidir. Bu sempozyum Gaziantep ve Türkiye açısından önemli açılımlar sağlayacaktır. Tüm misafirlerimizi Gaziantep’te ağırlamaktan onur duyuyorum “ dedi.

Açılış konuşmalarından sonra sempozyum özel bölümüne geçildi. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal

Gökçe Depreme dayanıklı çelik bina tasarımında modern yaklaşımlar ve yeni yeni Türk deprem yönetmenliği konusunda  bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Cavidan Yorgun’un yönettiği birinci oturumda Haluk Emre Alçiçek ve Cüneyt Vatansever Uzay kafes çatı sistemlerinin artan düşey yükler altında doğrusal olmayan davranışı konusunda sunum yaptı. Akabinde Abdul Hayır, Fethi Kadıoğlu Tamamen zemine gömülü silindirik tankın gerilme analizine boyutlandırılması konusunda sunum yaparken Özlem Çavdar ve Muhammet Ceylan Mevcut çelik bir spor salonunun performans analizi üzerine sunum yaptılar. Gün boyunca dört ayrı oturum yapıldı ve konuşmacılar sunumlarını yaptılar. İki gün sürecek olan sempozyumda onlarca bildiri sunulacak.