Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğan: Gaziante Kriz İçerisinde

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Seyrantepe Mahallesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Demokratik Sol Parti Gaziantep

 

Gençlerin en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydeden Doğan, Gaziantep’te üretimin artırılması ve yeni istihdam sahalarının açılması konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti.

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Seyrantepe Mahallesi’nde gençlerle buluştu. Gençlerle sohbet eden Doğan, her geçen yıl biraz daha artan işsizlik oranlarına değindi. Gaziantep’in genç nüfusunun fazla olduğunu söyleyen Doğan, gelecek kaygısı taşıyan gençler için yeni istihdam sahalarının açılmasının önemli olduğunu kaydetti. Doğan, “Belediyelerin önceliklerinden bir tanesi işsizliği önlemektir. Bu durum devletlerin, hükümetlerin yatırım yapmasına bağlıdır. Hiçbir ülke inşaat ve bina yaparak işsizliği önleyememiştir. İşsizliği önleyebilmek için üretimi artıracak fabrikalar yapmak gerekir. Göreve geldiğimiz dönemde Gaziantep’te 35 tane küçük ölçekli fabrika vardı. 2004 yılında görevi bıraktığım zaman 685 fabrika vardı. 1989 yılında 10 bin 200 kişi sanayide çalışıyordu, bıraktığım zaman 140 bin kişi çalışıyordu. Biz şehri önce yatırım yapmaya hazır hale getirmeliyiz ki kentte işsizlik olmasın. Fabrikalardan bize bildirimler gelirdi: Bizim işçiye ihtiyacımız var, size gelen işçilerden bizlere de gönderebilir misin? Şimdilerde böyle bir durum yok.”

“GAZİANTEP’TE KRİZ VAR”

İşsizliğin önlenmesinin şehrin kalkınması ile eş değer olduğunu söyleyen Doğan, “Gaziantep’te son zamanlarda bir kriz var. Kriz nedeniyle Gaziantep’te işsizlik arttı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle Suriyeli kardeşlerimiz ülkemize geldi. Asgari ücretli bir işçi 2 bin lira ücret alıyor, Suriyeli mülteci ise daha az paraya çalışıyor. Bu durum sanayicilerin işine geliyor. 2 bin lira maaş vermek yerine bin lira ucuz işçi çalıştırma yoluna gidiyorlar. Bu durumda işçi kardeşlerimizin kazancı düşüyor. O nedenle Suriyeli kardeşlerimizin durumunun bir adının konulması gerekiyor. Suriyeliler mülteci mi, göçmen mi yoksa vatandaş mı? Yurt dışından zorunlu gelen insanlar mültecilerseler kamplarda kalırlar, vatandaşlarsa bizimle aynı hak sorumluluklara sahip olurlar. Vatandaş nasıl vergi ödüyorsa onlarında vergi ödemesi gerekiyor. O nedenle bu insanların durumunun adının konulması gerekiyor” diye konuştu.