Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğan”Gaziantep’i Sevgisi Beni Aday Etti”

Cumhur ile Millet İttifakı adayları karşısındaki durumunu, “Gaziantep’teki halk ittifakının adayı” olarak nitelendiren Doğan, adaylığa mecbur kaldığını söyledi. 

Cumhur ile Millet İttifakı

Doğan, “Gelmesem hain ilan edilecektim. Gerçekten. Görevden kaçsaydım Gaziantep’i sevmeyen, sahip çıkmayan adam durumuna düşecektim” ifadelerini kullandı.

Yeni Projelerle geliyor

Kendisinden sonra Gaziantep’e otomotiv sektörünü getirmek, kenti Ortadoğu’nun altın borsası yapmak gibi projelerinin akamete uğradığını belirten Doğan, şimdi yeni projeler üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

 

Gaziantep’te 15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapan Celal Doğan, 15 yıl aradan sonra yeniden aday oldu. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve bir dönem HDP’den Meclis’e giren Doğan, bu kez DSP adayı olarak Gazianteplilerin karşısına çıkacak.

 

Cumhur ile Millet İttifakı adayları karşısındaki durumunu, “Gaziantep’teki halk ittifakının adayı” olarak nitelendiren Doğan, adaylığa mecbur kaldığını söyledi.  Doğan, “Gelmesem hain ilan edilecektim. Gerçekten. Görevden kaçsaydım Gaziantep’i sevmeyen, sahip çıkmayan adam durumuna düşecektim” ifadelerini kullandı.

 

Gelen adaylık baskısını “15 yıl önceki 15 yıllık uygulamaya özlem” olarak değerlendiren Doğan, bu uygulamaları ‘partizanlık yapmama, herkese eşit muamele ve hizmet sonucunda marka bir şehir, örnek bir kulüp yaratma’ olarak sıralıyor.

 

Adaylığının konuşulduğu günden bu yana binlerce telefon aldığını anlatan sadece son 64 saatte 3 bin 150 destek telefonu aldığını anlattı. Bir telefon görüşmesinde, “4 dönem belediye başkanlığı yaptım, 4 damar değiştirdim. Ömrümün kalanını kendim için yaşayayım dedim ama izin vermediniz. Ben geldim, çalışırsanız kalırım” diyerek destekçilerini çalışmaya davet eden Celal Doğan, şöyle konuştu:

 

İLK TEKLİF HDP’DEN GELDİ

 

“İlk teklif HDP’den geldi. HDP Eş Başkanları “Antep’ten aday olur musunuz” dediler. Ben, “Olmam” dedim. Bu teklif bir daha geldi, yine reddettim. Geçen 2-3 ayda çeşitli kesimlerden de adaylık baskısı geldi ama kabul etmedim. Bu arada bazı CHP milletvekilleri gelerek onlar da aday olmamı istedi. Bu teklife de “Olmaz” dedim.

 

Daha sonra CHP’nin yeni il başkanı aradı ve bu görevi benim adaylığım şartıyla kabul ettiğini söyledi. Kemal Bey’in de “gelsin kapımız açık, eski partisi” dediğini aktardı. Ancak Gaziantep CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifakta İYİ Parti’ye verilmişti.

 

Bu arada İYİ Parti’ye aday belirleme yetkisi verilmişken adımın telaffuz edilmesini istemedim ama “Celal Bey kabul etti” açıklamaları çıktı. Bu arada ittifak görüşmelerinde heyetler kendi aralarında anlaşamadılar. CHP’nin ayrı ayrı girelim dediğini biliyorum. Ancak bu kabul edilmedi. İhtilaf çözülemeyince genel başkanlara bırakıldı. Kemal Bey’in de “Seçimi Celal başkanla kazanırız” dediğini duydum. Ancak bu talebin “Celal Bey mümtaz insan ama tabanımıza anlatamayız” denilerek reddedildiğini biliyorum. Benim gördüğüm HDP düşmanlığını AK Parti ve MHP’den daha yukarı çıkarmaya çalıştıkları. Olmayınca sevindim ama bitmedi. Bu kez halktan “bağımsız gir ama mutlaka gir” baskısı gelmeye başladı. Ben de dayanamadım “gözümle göreyim” diyerek bir hafta önce Antep’e gittim. Orada kahvehaneleri gezdim, insanlarla konuştum. Bu arada bir de yer tanzim etmiştik. Bulunduğum süre içinde gelen gidenden çıkamadım. Bu arada kararı verdim. Resmileşmesi için bekledim. Sonra buraya geldik ve ilan edildi. Bu hafta çalışmalara başlayacağız.

 

KÜSKÜN DEĞİL İTTİFAK DIŞLANMIŞLARI

 

Doğan, “CHP seçime girmedi. İYİ Parti adaylığıma karşı geldi. HDP ile bir problemim yok. Ama toplumda bir algı var. O algıyla ilgili bir reaksiyon var. O reaksiyon benim reaksiyonum değil. Topluma yerleştirilen yanlış algılardan. Benim de tüm farklı görüşleri birleştirmem lazım. Toplumun yapısı gereği bir parti tercihi gerekiyordu.  Benim Gaziantep’teki durumum halk ittifakı. Türkiye’de Cumhur İttifakı, Millet İttifakı var. Gaziantep’te benimki halk ittifakı. CHP’nin adayı yok. Suni, zorlama, ruhsuz ittifak olmaz. Herkes kendi ruhunu, hissettiği yerde arar” dedi.

 

GELMESEM HAİN İLAN EDİLECEKTİM

Belediye başkanlığını bıraktığı günden bu yana Gaziantep ile irtibatının hiç kesimediğini ifade eden Celal Doğan, şöyle konuştu: “ Benim Gaziantep ile irtibatım hiç kesilmedi. Çocuğum orada oturuyor. Köyüm, evim olduğu gibi duruyor. Asla irtibatımız kopmaz. Antep’de “şehir efsanesi” ismimiz var. Ben de öyle olsun istedim ama “yok” dediler. “Siz görevden kaçamazsınız” dediler.

Ben de gündeme getirdim, bunların hepsini söyledim. “Bu 15 yılda adam bulamadınız mı? Neden beni zorluyorsunuz?” dedim. Benim tarikatım yok, aşiretim yok. Ağa değilim, fabrikatör değilim. 15 yıl sonra bir insan neden özlenir? Çünkü 15 yıl önceki 15 yıllık uygulamayı arıyorlar. Bu ne? Herkese eşit muamele.

Partizanlık yapmama ve şehri marka şehir yapma. Gaziantepspor Avrupa’da ses getiren bir takım oldu. Örnek kulüp oldu. Bunları yaptım bir de hayatta avukatlık yaptım. Benim sepetimde bunlar var. Gaziantep’ten toplumsal bir talep geldi.

Gelmesem hain ilan edilecektim. Gerçekten. Görevden kaçsaydım Antep’i sevmeyen, sahip çıkmayan adam durumuna düşecektim. Ben sporda centilmenliği getirdim. Belediyecilikte hizmet ve eşitliği getirdim. Sonucunda marka bir şehir, örnek bir kulüp yarattım. En büyük servetim ismimle özdeşleşen bir şehir.

Bu en büyük madalya, en büyük onur kaynağı. Şu cümleyi bir belediye başkanı kolay kolay söylemez. 15 yıl görev yaptığım belediyeye ilk girdiğimde, merdivenleri çıkarken parti rozetini il başkanına verdim ve “Bu merdivenlerden partizanlık değil hizmet çıkacak” dedim.

15 yılın sonunda “MHP’li, ANAP’lı ya da DYP’li olduğum için farklı muamele yaptın” diyen olmadı. Bu kadar kendime güvenirim, çünkü hizmeti eşit yaptım. Bugün Gaziantep sanayide 7 milyar dolar ihracat yapıyorsa bizim sayemizdedir.”