Ekonomi krizi CHP çözer

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ve Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, koordinesindeki Ekonomi Heyeti’nin ilk durağı Antep oldu.   CHP’nin ekonomi kurmayları, partinin ekonomi konusundaki yol haritasını anlatmak üzere turlara başladı. Ekonomi Heyeti’nin ilk durağı Antep oldu. Şehirde, iş insanlarıyla, meslek örgütleriyle, esnaf odalarıyla ve sendikalarla […]

Ekonomi krizi CHP çözer

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ve Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, koordinesindeki Ekonomi Heyeti’nin ilk durağı Antep oldu.

 

CHP’nin ekonomi kurmayları, partinin ekonomi konusundaki yol haritasını anlatmak üzere turlara başladı. Ekonomi Heyeti’nin ilk durağı Antep oldu. Şehirde, iş insanlarıyla, meslek örgütleriyle, esnaf odalarıyla ve sendikalarla buluşan heyet, sorunları dinleyip, çözüm önerilerini dile getiriyor.

 

Her ekonomik politikada ciddi gelir elde etmeyi bilen kesimlerle mücadele edilmeli

 

Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, ‘’Türkiye’de nüfusun yüzde 70’ine yakın kesimin olanaklarını kısıtlayarak enflasyon ile mücadele edilmesi mümkün değil. Uzun zamandan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz. Enflasyonun sebebi 12 bin 500 emekli aylığı ile çarşı-pazara çıkan kesimlerin harcamaları değil. Bu ülkenin en zengin grubunda yer alan, sınırsızca para harcayan ve uygulanan her ekonomik politikada ciddi gelir elde etmeyi bilen kesimlerle mücadele edilmeli’’ dedi.

 

Nelerin yapılması gerektiğini biliyoruz

 

Karatepe, ‘’Türkiye’nin ekonomisinin köklü bir biçimde değiştirecek politikaları hayata geçirmek için yola çıktık. Eğitimden hukuk sistemine, sanayi politikasından arım politikasına varıncaya kadar, lojistikten enerjiye kadar Türkiye’nin sürdürülebilir bir kalkınmaya gelebilmesi için tüm alanlarda nelerin yapılması gerektiğini biliyor ve bunlarına yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Asgari ücreti mümkün olduğunda düşük yapmaya çalışıyorlar

 

Gaziantep’in Türkiye’de ekonomi nabzının attığı bir il olduğunu söyleyen Karatepe, ‘’Türkiye’de uygulanan mevcut ekonomi politikası vatandaşın yoksullaştırılması ile ancak enflasyonun düşeceği üzerine kurgulandı. İktidar, eğer vatandaşın cebinde para olmazsa ve harcama yapamazsa enflasyon düşer diye düşünüyor. Asgari ücreti mümkün olduğunda düşük yapmaya çalışıyorlar, çiftçinin para kazanmasına imkan vermeyecek politikaları hayata geçiriyorlar’’ açıklamasında bulundu.

 

En yüksek faizi kredi kartına borcu olanlar ve ek hesaptan para çekenler ödüyor

 

Karatepe, ‘’Şu anda Türkiye’de emeklilerin tamamı ek hesap ile bankalara borçlanmış durumda. Kredi kartları olmadan ihtiyaçların karşılanma şansı yok. Türkiye’de herkes faiz oranlarının yüksekliğinden şikayet ediyor. Ama en yüksek faizi kredi kartına borcu olanlar ve ek hesaptan para çekenler ödüyor. Bu insafsızlık. Aynı zamanda bu kredilerden dolayı bankaya ödenilen faizin üzerine yüzde 30 vergi koyuyorlar. Yani bankaya ödenen paranın üçte biri kadar vergi ödeniyor. Tüm bunları değiştirmek için yola çıktık’’ ifadelerini kullandı.

 

Kamu tasarruf etmiyor, mali disiplin yok

 

Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, ‘’Sahaya ineceğiz, sanayici, esnafımız ve vatandaşımız ile buluşacağız. Sorunları birinci ağızdan dinlemek istiyoruz. Gaziantep, hem emek hem de sanayi şehri. Dolayısıyla dünyada emek ve sermayenin çalışma paradigması bitti. Sıkı para politikası adı altında yüksek faiz, enflasyon ve kur sarmalında sıkıştırıldı. Kime gitsek, kur baskılanıyor, faiz yüksek ve alım gücümüz düştü diyor. Sıkı para politikasında tasarruf vatandaştan beklenildiği için başarılı olunmuyor. Kamu tasarruf etmiyor, mali disiplin yok. 2025 yılında ‘Bütçe giderlerimizi yüzde 31,5 arttık, enflasyon ise yüzde 21 olacak’ diyorlar. Asgari ücretliye ise düşük ücret vermeye çalışıyorlar’’ diye konuştu.

 

Toplanacak vergi ile ülkede yoksulun ve fakirin olmaması lazım

 

Demir, ‘’2025 yılında 11,2 trilyon vergi toplanacağını söylüyorlar. Bu kadar vergi toplanan bir ülkede yoksulun ve fakirin olmaması lazım. Ama vergi toplamak kadar nerede harcayacağını belirlemede siyaset devreye giriyor. Vergiyi yoksulluğu yönetmek için mi yoksa yok etmek için kullanacaksınız? CHP, her zaman yoksulluğu yok etmenin yanında oldu’’ şeklinde konuştu.

 

CHP olarak tüm tarafları dinliyoruz, çözüm önerilerimizi söylüyoruz

 

Gaziantep’teki şirketlerin karşı karşıya kaldıkları zorluklar bulunduğunu sözlerine ekleyen Demir, ‘’Gaziantep gibi bir şehirde kadın istihdamı Türkiye ortalamasının altında. Bunu artırmak için teşvik edilmesi lazım. Şirketlerin, bir an önce verimliliği ve dijitalleşmesi artmalı, marka olmalı ve gelecek nesillere aktarılması için kurumsallaşmalı. CHP olarak tüm tarafları dinliyoruz, çözüm önerilerimizi söylüyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Haber: Gaziantep Tutku gazetesi

Exit mobile version