ENGELLİLER UNUTULMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Engelsiz Bir Yaşam ve Farkındalık” açık oturum programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programda yaptığı açıklamada, engelsiz bir kent oluşturmak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Engelliler Daire Başkanlığının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Tolay, “Engelsiz […]

ENGELLİLER UNUTULMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Engelsiz Bir Yaşam ve Farkındalık” açık oturum programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programda yaptığı açıklamada, engelsiz bir kent oluşturmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Engelliler Daire Başkanlığının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Tolay, “Engelsiz kent Gaziantep oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Engelliler Daire Başkanlığının yaptığı çalışmaları anlatan Tolay, başkanlığın gerçekleştirdiği faaliyetlerle bir çok engelliye umut ışığı olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım da müdürlüklerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise üniversitenin birçok engelliye açık olduğunu ve çalışmaların onların erişebilirliliği haline getirildiğini kaydetti.

“Engelsiz Bir Yaşam ve Farkındalık” açık oturum programını İstanbul Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Şefi Ayhan Bahçeli yönetti.

Gaziantep Üniversitesinde öğrenim gören 3 öğrenci ve 3 engelli birey tarafından münazara şeklinde gerçekleştirilen açık oturumda, engelli ve engelli olmayan bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar, birbirleriyle duygudaşlık kurmalarını sağlayacak konular konuşuldu.

Öte yandan merkez ve ilçelerde düzenlenen “Benim Engelli Kardeşim” konulu kompozisyon yarışmasına katılan ortaöğretim çağındaki öğrenciler arasında engelliler hakkında duygu ve düşüncelerini yazarak dereceye giren 3 farklı okuldan öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

Programda, ayrıca, GAP Görme Engelliler Okulu’nda öğrenim gören hem görme hem de otizm spektrum engeli bulunan Selcan Şıvga, org çalarak şarkı söyledi.

Programa, STK’lar, kamu kurumu yöneticileri, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Exit mobile version