Fatma Şahin’e ‘Ana Arı’ benzetmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen arı otu dağıtım töreni Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Fatma Şahin'e 'Ana Arı' benzetmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen arı otu dağıtım töreni Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Allah’ın insanların yaşaması için bir ekolojik sistem yarattığını aktararak,“Sanayileşen dünya, doğayı yoruyor, insanlar acımasızca yaratılan evreni hoyratça kullanıyor. Arısından karıncasına büyükbaşından küçükbaşına toprağından suyuna kadar her varlığa sahip çıkmak gerekiyor. Her şey para değil, her şey ekonomi değil, insani sürdürülebilirlik, insanı merkeze alarak kalkınmayı sağlamak için çok çabalıyoruz. Belediye başkanı olarak, esnafımıza, işçimize, ev hanımımıza, çalışan kardeşlerimize, işverenimize bu şehirde akıl teri alın teri varsa onun çabasına onun mücadelesine azıcık dokunmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütçeyi toplumun her kademesine dokunacak, adaletli bir şekilde dağıtmamız ve ekonomik olarak şehrin sürdürülebilirliğini, insanı kalkınmayı sağlamamız gerekiyor.

DOĞAYA BİRAZCIK DOKUNMAK GEREK

Arı otu tohumu, insanlara ışık oluyor. Yol, konut, su ve elektrik hizmeti üreten belediye anlayışını artık değiştiriyoruz, her kesimin hangi durumdaysa bir tık yukarı çıkarmak, sınıf atlatmak, rekabeti yönetmek ve hayırda yarışmak üzere bir vizyonla yola çıktık. En güçlü toprak ve güneşle beraberiz, birazcık dokunmak yardımcı olmak gerekiyor, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının alt yapısı oluşturulurken, tecrübe ve bilgiyi öne aldık, 4 arkadaşla bu kadar işin üstesinden geliyor. Elimizdeki fırsatı, nasıl çiftçilerimize, nasıl toprakla uğraşana, nasıl alın teriyle ekmek kazanmaya çalışana ulaştırırız bunun için çalışıyoruz. Toprak güçlenirse, çiftçi güçlenirse şehir ekonomisi güçlenir, kirazın arıyla bağlantısını ilk kez duydum güzel Mevlam nasıl bir denge koyuyor arı olmazsa kiraz olmuyor.

ARI BAL YAPMAK İÇİN BİZ İSE İNSANLARIN GÖNLÜNE GİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bizim görevimiz, doğayı bozmadan küçük küçük desteklerle insanlara yardımcı olmak. O küçük destekler büyük bir şekilde üretimi 5’e katlıyor. Rakamlar, nasıl küçük dokunuşlarla büyük işler başarabildiğimizi bizlere gösteriyor. Her bal kıymetli ama bizim toprağımızda, bizim peyzajımızda, bizim bitkimizde, bizim ekolojimizde farklı bir aroma var. Zahter balı dediğimiz çok önemli bir bal çeşidimiz var. Bunu çoğaltıp markalaştırmalıyız, pazarını artırmalıyız. Önce üretim olmalı, üretim olması için de arının çalışacağı rahat bir ortam olmalı. Bal ormanı kapasitemizi artıracağız. İşçi arı, insanlar bal yesin diye çalışıyor. Azıcık dokundukça kiraz üreticilerine, çiftçiye dokunuyoruz, en önemlisi birbirimizin gönlüne dokunuyoruz, halkımızla kader birliği yaptık, birlikte rahmet var anlayışıyla işimizi yapıyoruz. Halkımız için Hakkın rahmetini kazanmak için yetimin, yoksulun, engellinin, yaşlının, mağdurun ve muhtacın yanında olmak için arı gibi çalışıyoruz, bildiğimiz başka bir şey yok. Arı bal yapmak için biz ise insanların gönlüne girmek için çalışıyoruz” dedi.

YILMAZ: 1000 KİLOGRAM ARI OTU VERİYORUZ

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, 2014-2015 yıllarında 9 ilçede 600 üreticiye 2 bin 500 kilogram arı otu tohumu dağıttıklarını belirtti.

Yılmaz, Arıcılığı Destekleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda üye sayısının 278’den 603’e çıktığını vurgulayarak, “İşe başladığımızda proje süresi 5 yıl olarak belirlenmiş ve bal üretiminin yüzde 50 arttırılması hedeflenmişti. Daha projenin 4’üncü yılında hedefimiz olan 250 ton aşılarak 500 tona çıkılmıştır. Arıcılığa desteğimiz devam edecektir. Çok iyi bir ballı bitki olan arı otu dağıtımı yapıyoruz. Üyelerimize 1000 kilogram arı otunu ücretsiz veriyoruz. Üreticilerimize 40 bin TL’lik katkı karşılığı olarak sağlanmaktadır” dedi.

ANA ARI BENZETMESİ ALKIŞLANDI

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ise, bir kovanda 20 bin ila 80 bin işçi arının bulunduğunu kaydederek, “Eğer bir ana arı olmazsa işçi arıların yaşam süresi 42 gündü, iki ayda kovan yok olur gider. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aynı zamanda çiftçimizin, tarımımızın ve Gaziantep’imizin ana arısıdır. Başkanımızın desteği sürdükçe bizler, işçi arılar gibi var gücümüzle çalışacağız. Ürettiğimiz balla insanların sofrasına şifa dağıtmaya, sağlığına hizmet edeceğiz. Doğaya, ekonomiye katkı sunacağız” diye konuştu.

Şehitkâmil Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız da Büyükşehir Belediyesi’nin arı üreticilerini desteklemesiyle dolaylı olarak kiraz üreticilerine de destek verdiğini bildirerek, arı olmazsa kirazın döllenmediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, Başkan Şahin’e bal hediye etti. Şahin, arı üreticilerine arı otu tohumu dağıttı, program çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Exit mobile version