Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep Üniversitesi gün gün geriye doğru gidiyor  

Gaziantep Üniversitesi, URAP 2024-2025 sıralamasında geçiş tablosuna göre üç sıra daha düşerek Türkiye genelinde 44. sırayı geriledi. CHP’li Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yaptığı açıklamalarda GAÜN’deki gerilemenin sebeplerini sordu. Öztürkmen, rektörlük seçimine ve üniversitedeki kadrolaşma iddialarına da değindi.

Gaziantep Üniversitesi, URAP 2024-2025

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

Gaziantep Üniversitesi, yağışlardaki düşüş seyrini sürdürüyor.

Türkiye’deki üniversitelerin akademik özetini değerlendiren URAP (University Ranking by Academic Performance) 2024-2025 verilerine göre, Gaziantep Üniversitesi geçen listeye göre üç sıra daha gerileyerek Türkiye sıralamasında 44. sırada yer aldı.

Eğitimdeki eğitimin vasatlığın üniversitelere yansıması beklenemezdi.

Türkiye’deki üniversitelerdeki kalitesizlik, Gaziantep Üniversitesi ile sınırlı olmasa da şehrimizdeki üniversitenin Türkiye koşullarında bile daha gerilere düşmesi hepimizi rahatsız ediyor.

REKTÖR SEÇİMİ TEK ADAMA BAĞLI

Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında üniversite rektörlerinin tek adamının bir imzası ile atanması, liyakatsızlığın yapılamaması oluşur.

Üniversitelerde öğretim üyelerimiz, rektör seçim seçenekleri dahil olmak üzere olamamakta ve üniversiteler siyasetinin arka bahçesi haline getirilmektedir.

Nitekim, Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçimlerinde siyasiler dışında, cemaat, tarikat, derneklerin ve iş insanlarını süreçte çok aktif durumdalardı. Örneğin AKP Gaziantep milletvekillerinin YÖK başkanını ziyaret etmesi ve bu ziyarette rektör atamalarının müdahil olmaları bunun açık göstergesidir.

100’ün üzerinde rektör adayı ile Gaziantep Üniversitesi tarihinde en yüksek düzeyde işleme sahnesi olmuştur. Bu ay içerisinde gerçekleşmesi beklenen yeni rektör atamasının henüz gerçekleşmemesi, her geçen gün büyümesine neden olmaktadır. Liyakatsız bir atama yine çözümlenmeyecek.

KADROLAŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sık sık torpil ve özel kadro ilanlarıyla gelen, Gaziantep Üniversitesi’nde yaşanan bu gerileme şaşırtıcı değil.

Kişiye özel kadrolar ve torpili alımlarıyla daha önce, Gaziantep Üniversitesi’nde yürütülen aylarda Göç Enstitüsünün araştırma görevlisi görüşmesinde yaşanan skandallar basına yansımıştı.

Gaziantep Üniversitesi’nde yakın zamanda yaşanan bir başka skandal ise üniversitenin 62 yeni kadro için ilan açılmasıydı. Sadece üç ay önce, kadrosunun ayrılmasının ardından 50 kadro, bazı akademisyenlerin kadrosunun çıkmaması tepkiyle karşı karşıya kaldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın, döneminde çok sayıda akademisyen, rektörün kendisine uzun süre kadro vermesine tepki göstermişti.

Yeni gelecek yönetim bu kadrolaşmaları gözden geçirmesi gerekmektedir.