GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Anlaşması İmzalandı

GİBTÜ’NÜN ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDİYOR

GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Anlaşması İmzalandı

GİBTÜ uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir Niyet Mektubu (LOI) imzalandı.

İmzalanan protokolle ile iki üniversite, öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak araştırma projeleri ve kültürel iş birlikleri gibi çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Son yıllarda pek çok ulusal ve uluslararası işbirliğine imza atan GİBTÜ son olarak Al-Iraqia Üniversitesi ile akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla Niyet Mektubu (LOI) protokolüne imza attı.

ORTAK ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI VE ULUSLARARASI KONFERANSLAR

Anlaşma çerçevesinde, öğrenci değişim programları, mesleki gelişim ve eğitim kursları, öğretim üyesi değişimi, Arapça dil kursları ve ortak araştırma projeleri gibi geniş kapsamlı iş birliği olanakları bulunuyor. Bu iş birliği, hem akademik hem de kültürel açıdan zenginleşmeyi ve iki üniversite arasında kalıcı bağlar kurulmasını amaçlıyor. Ayrıca, ortak çift diploma programları ve uluslararası konferanslar düzenlenmesi de bu iş birliğinin önemli unsurları arasında yer alıyor.

İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA GÜÇLÜ BİR KÖPRÜ

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, iş birliğiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:  “Bu işbirliği protokolünü imzalayarak Al-Iraqia Üniversitesi ile güçlü bir köprü inşa etmeyi umuyoruz. Bu köprü iki üniversite arasında güçlü bir bağ oluşturma adına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini ve kültürlerini paylaşması yolunda hizmet edecektir. Ortak araştırma projeleri ve öğrenci değişim programlarıyla eğitimde ve bilimsel çalışmalarda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum.”

Bu anlaşma, GİBTÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve iki ülke arasında akademik ve kültürel iş birliğini daha da güçlendirecek.

Exit mobile version