GTO’dan otomotiv satıcılarına eğitim

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar ve eğitimler devam ediyor.

GTO'dan otomotiv satıcılarına eğitim

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar ve eğitimler devam ediyor.

 

Toplantılar çerçevesinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 10 Nolu Otomotiv Satış-Yedek parça İmalatı ve Ticareti Meslek Komitesinin desteğiyle 2. El Otomotiv Sektörüne Yönelik Dijital Satış ve Pazarlama Teknikleri” konulu seminer gerçekleştirildi. Gaziantep Oto Galericileri Sitesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Otomotiv Satış-Yedek parça İmalatı ve Ticareti Meslek Komitesi meclis üyeleri Ali Bayram Sarıca, Mehmet Derundere, komite üyeleri Mehmet Özkeleş, Ahmet Açıkgözoğlu, N. Bayram Parlar, H. İbrahim Kaya’nın yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

 

“Otomotivciler yeni döneme hazırlanmalı”

 

Dijital Satış ve Pazarlama Teknikleri seminerinin açılışında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu çerçevesinde ikinci el motorlu araç alım satımına çeki düzen verilmesi için yeni yönetmelik hazırlandığını ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle ikinci el otomotiv satışlarında yeni bir dönemin başlayacağını belirten Hıdıroğlu, yönetmelikle birlikte ikinci el araç satışının sadece yetkili kişiler tarafından yapılabileceğini vurguladı. Hıdıroğlu, “Yönetmelik araç satışı yapan işletmeler büyük sorumluluklar getiriyor. Yönetmelikle ikinci el araçta vatandaşın kandırılmasının önüne geçilerek araç alım satımı daha güvenli olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Galericiler Odası tarafından verilecek yetki belgesi ile satış gerçekleştirilebilecek. Firmalar dışında kimse ikinci el araç alım satım işine giremeyecek. Artık satışlar oto galericilerinden ve İşletmelerden olacak” dedi. Oda üyelerinin sektörel gelişimine katkı sunmanın temel amaçlarından biri olduğunu meslek komite üyeleriyle birlikte çalışarak, sektörlerin ihtiyaçlarına birlikte çözüm üretmeye çalıştıklarını dile getiren Hıdıroğlu, “Otomotiv sektörü Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Otomotiv sektörünün GSYH içindeki payı yüzde 3, ihracattaki payı yüzde 17. Bunun yanında birçok sektöre de hayat veren bir sektör. Ülke ekonomisi için bu kadar önemli olan bir sektör ne kadar canlı olursa diğer sektörlere yansıması da o kadar olumlu olacaktır. Ülkemizde her bin kişiye düşen otomobil sayısı 143, Avrupa’da ise 487’dir. Artık Dijital pazarlama çağındayız. Her sektörde olduğu gibi Otomotiv sektöründe de satış tekniklerinizi, yöntemlerinizi çağa uydurmak sizin elinizde. Ülkemizde internet kullanıcılarının yüzde 91’i herhangi bir ürünü almadan önce internette araştırma yapıyor. Otomobil almak isteyenlerin yüzde 79’u ilk olarak internete bakıyor. Kendimizi bu alanda geliştirmeliyiz. Ürünümüzü hedef kitleye modern çağın yöntemleri ile ulaştırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra seminerde uzman eğitmen Birol Kabakoğlu tarafından katılımcılara İkinci El Otomotiv sektörüne yönelik Dijital Satış ve Pazarlama teknikleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Exit mobile version