Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSO İKİNCİ 500 LİSTESİNDE GAZİANTEP’TEN 33 FİRMA YER ALDI  

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ: “İSO İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN 33 FİRMAMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 “İSO 1000 LİSTESİNDE 2023 YILINA GÖRE GAZİANTEP’TEN 62 FİRMA YER ALDI”

 “GEÇEN YIL YAŞADIĞIMIZ DEPREM FELAKETİ VE EKONOMİK KOŞULLARA RAĞMEN ÜRETİMLERİ İLE ŞEHRİMİZE DEĞER KATAN TÜM SANAYİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023 Araştırması” sonuçlarına göre Gaziantep’ten 33 firma listede yer aldı.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, geçen yıl bölgede yaşanan 6 şubat depreminin getirdiği ağır ekonomik koşullar ve uluslararası ticarette yaşanan sorunlara rağmen, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girme başarısı gösteren firmaları tebrik etti.

İSO İlk 500’de 2023 yılına göre Gaziantep’ten 29 firmanın yer aldığını kaydeden Ünverdi, İkinci 500’deki 33 firma ile ilk 1000’deki Gaziantepli firma sayısının 62 olduğunu dile getirdi.

Gaziantep’in her koşulda üretim, ihracat ve istihdamı ile Türkiye’nin itekleyen gücü olmaya devam ettiğinin altını çizen Ünverdi, “Bu aşamada artık geleneksel üretimden daha nitelikli, teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ve ihracat birim değerlerini yukarı taşımış bir sanayiye geçişe ihtiyacımız var. Bunu da ancak döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir sanayi kriterleri çerçevesinde, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, yalın üretim ve insan verimliliği prensipleri ile gerçekleştirebiliriz. Bu doğrultuda Gaziantep Sanayi Odası olarak firmalarımızı, uluslararası tüm standartları karşılayacak şekilde AB Yeşil Mutabakat kriterlerine hazırlıyoruz. GSO Mesleki Eğitim Merkezimizden hizmet alan firmalarımız TÜBİTAK destekleri ile yeşil dönüşümlerini sağlarken, 2026 yılında uygulamaya alınacak olan sınırda karbon vergisinden etkilenmeyecekler. İhracatlarını sürdürürken rakiplerine göre daha da rekabetçi olacaklar. Bu nedenle firmalarımızı sanayimizin sürdürülebilirliği için günün koşullarına takılmadan yeşil üretime geçişlerini yapmaya davet ediyoruz. Zaman yaklaşıyor ve bugün bu hazırlığı yapmazsak yarın çok büyük zorluklarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

Yürüttükleri proje bazlı çalışmalar, fuarlar ve yenilikçi hamlelerle Gaziantep sanayisini çok daha iyi noktalara taşımayı hedeflediklerini aktaran Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Gelecek yıllarda, attığımız adımlarla İSO 1000 listesinde çok daha fazla firmamızın olacağına yürekten inanıyorum. Gaziantep sanayisi; direncini, üretim, ihracat ve istihdamdaki başarısını İSO ikinci 500’de de göstermiştir. Tüm sanayicilerimizi üstün çabaları ve şehrimize yaşattıkları gurur için kutluyorum. Sanayimize ışık tutan, gelecek planlamalarımızda referans olan bu özel araştırma için İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan ve İSO Ailesine teşekkür ediyorum.”