Ziyaret kapsamında, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Emine Ferhan Sağım ve Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Yüksel, Ali Can Koçak, İbrahim Kara ve Bora Tezel, Genel Sekreter Yusuf İzzettin İymen ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyeleri ile bir araya gelen KOSGEB Başkanı, şehir ve bölgenin deprem sonrası ekonomik durumu hakkında istişarelerde bulunarak sanayicilerin ve iş dünyasının talep ve beklentileri hakkında bilgiler aldı.
KOSGEB BAŞKANI AHMET SERDAR İBRAHİMCİOĞLU
Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “KOBİ’lerimizin faaliyetlerini sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla Dünya Bankası ile iş birliği içerisinde ‘’Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’nı hayata geçirdik” dedi.
İbrahimcioğlu, “KOSGEB olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. İşletmelerinize fayda sağlayacak desteklerinizi sürdüreceğiz. Sizlerden de gelen talepler doğrultusunda bir yol haritası çizerek ‘İş Birliği Güç Birliği’ kapsamında ilerlemek her zaman bizim için önemli” diye konuştu.
Gaziantep’in üretim ve gelişim konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ahmet Serdar İbrahimcioğlu şunları dile getirdi:
“Önümüzde Yeşil Mutabakat kriterleri var. 2026 itibarıyla firmalarınızı diğer firmaların önüne geçirecek en önemi unsurlardan bir tanesi bu kriterlere uygun üretim yapmak olacak. Bu anlamda KOSGEB’in desteklerinden yaralanabilir ve işletmelerinizin karbon salınımını en alt seviyelere indirecek şekilde üretimler yaparak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.”
GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Sayın Ahmet Serdar İbrahimcioğlu başkanımıza yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Teknolojinin içinden gelen bir isim olarak başta sanayiye dayalı teknoloji olmak üzere işletmelerimizin gelişmesinde sunacakları projeksiyon ve destekle yeni bir dönemin başlayacağına inanıyorum” dedi.
Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında KOBİ’lere hasar durumuna, ölçeğine ve bulunduğu ile göre 750 bin liraya kadar verilecek olan desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum diyen Ünverdi, “Bu desteğin çerçevesini biraz daha genişletilerek hasar şartı aranmaksızın destek verilmesini beklediğimizi belirtmek isterim’’ diye ekledi.
GSO olarak sanayinin sürdürülebilirliği ve teknolojiye geçişini sağlamak için yeşil ve dijital dönüşümü sağlamak hedefiyle proje bazlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Adnan Ünverdi, şöyle konuştu:
‘’Odamız bünyesinde meslek komitelerimize yönelik sektör toplantıları düzenliyoruz. Bu noktada İl Müdürümüz Sayın Muhammed Paksoy’un katılımları ile verilen destekleri doğrudan sanayicilerimiz anlatıyoruz.’’
Türkiye’nin en büyük model fabrikası olan Gaziantep Model Fabrika’da verimlilik, yalın üretim, öğren-dönüş, dijitalleşme gibi alanlarda firmalara mentörlük yaptıklarını söyleyen Ünverdi, ‘’Üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerimize yeşil dönüşümü, dijitalleşmeyi ve verimliliği öğretmeliyiz. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız’’ ifadelerini kullandı.
Sanayicilerden gelen talep ve beklentiler hakkında bilgiler paylaşan Adnan Ünverdi, ziyaretlerinden dolayı KOSGEB heyetine teşekkür etti.