MEB Açıkladı: İkinci Dönem Karneleri Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ziya Selçuk imzası taşıyan yeni bir genelge yayımladı. Söz hususu genelgede okullardan uzaktan devam eden ikinci eğitim öğretim devresininin sene sonu işlemlerinin nasıl uygulanacağı açıklandı. Genelgeyle beraber milyonlarca öğrencinin merak ettiği sorular da açığa kavuşmuş oldu. Çin’in Wuhan kentine meydana çıkıp pandemi halina dönüşen koronavirüs salgını, olağan hayatımızı ciddi anlamda etkiledi. Pandeminin en çok […]

MEB Açıkladı: İkinci Dönem Karneleri Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ziya Selçuk imzası taşıyan yeni bir genelge yayımladı. Söz hususu genelgede okullardan uzaktan devam eden ikinci eğitim öğretim devresininin sene sonu işlemlerinin nasıl uygulanacağı açıklandı. Genelgeyle beraber milyonlarca öğrencinin merak ettiği sorular da açığa kavuşmuş oldu.

Çin’in Wuhan kentine meydana çıkıp pandemi halina dönüşen koronavirüs salgını, olağan hayatımızı ciddi anlamda etkiledi. Pandeminin en çok etkilediği gruplardan bir tanesi de ilk ve orta okullar ile liselerde eğitimlerine devam eden öğrenciler oldu. Çünkü pandeminin Türkiye’de de yaseneım göstermesi, öğrencilerin 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi’nin ikinci yarısını neredeyse tamamen evlerinde geçirmelerine namacıyla oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen devrelerde aldığı kararlar ile okulları evvelce geçici olarak tatil etmiş, sonrasında da devresinin kapanmasına karar vermişti. Bu proses ortamında öğrenciler boş bırakılmadı ve uzaktan da olsa eğitim süreci devam etti. Şimdiyse yeni bir genelge yayımlandı ve milyonlarca öğrencinin merak ettiği bir husus açığa kavuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği genelgeyle karneler ve sene sonu ile alakalı tereddüt meydana getiren başka hususları açığa kavuşturdu.

Birinci devredeki başarı ve devamsızlık hali öneme alınacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasını taşıyan genelgeye göre sene sonu işlemleri, öğrencilerin birinci devrede aldığı notlar ve devamsızlık halina göre belirlenecek. Bu kapsamda bütün derslerden başarılı olan ya da başarısız dersleri olsa da sene sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler, sınıflarını işlemiş olarak kabul edilecekler. Sınıfını direkt olarak geçemeyen öğrenciler ise mesul olarak bir üst sınıfa geçebilecekler. Sorumluluk sınavları, 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İkinci devrede salgın namacıylaiyle Türkiye’ye dönen öğrencileri gözardı etmeyen Milli Eğitim Bakanlığı, denklik belgesini temin eden öğrencileri yalnızca bu eğitim öğretim senesine mahsus olmak üzere bütün dersler amacıyla başarılı kabul edecek. Bu öğrencilerin birinci ve ikinci eğitim öğretim devresinindeki puanlarının bulunmaması esas alınacak. İkinci devrede Türkiye’ye dönen öğrencileri sevindirecek bu kararın yalnızca bu senea mahsus olduğunun altını bir kez daha çizelim.

İkinci devre amacıyla karne basımı olmayacak, başka belgeler öğrencilere sırayla teslim edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen devrelerde yaptığı açıklamalarla ilk ve orta seviyeli okullarda ikinci devre amacıyla karne basılmayacağını zaten açıklamıştı. Yapılan açıklamalarda karnelere internet üzerinden erişebileceği ifade edilmişti. Bugün yayımlanan genelgede, liselerde de ikinci devre amacıyla karne düzenlenmeyeceği ifade ediliyor. Öğrencilerin sene sonu notları olarak, birinci devrede alınan notlar gösterilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi, takdir ve teşekkür gibi belgelerin halini da açığa kavuşturuyor. Genelgeye göre öğrenciler, başarılarının karşılığında aldıkları takdir, teşekkür, onur, üstün başarı ile diploma gibi belgeleri kağıt olarak teslim alacaklar. 22 Haziran itibarıyla dağıtılmaya başlanacak belgeler amacıyla tarih belirlenecek ve öğrencilerin yoğunluk oluşturmalarının önüne geçilecek.

Exit mobile version