MMO ve GSO BİRLİKTELİĞİNDE SÖYLEŞİ;

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, işletmelerde iş kazalarından, işyerlerindeki olumsuz koşullardan ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak, insan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak, üretimin güvenliğini sağlamak ve verimliliği arttırmak için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır. Bu çalışmalar kapsamında 2012 yılında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarılmıştır.

MMO ve GSO BİRLİKTELİĞİNDE SÖYLEŞİ;

İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ NASIL YÖNETİLMELİ?

2012 yılında belirtilen kanunun yasalaşmasından sonraki süreçte iş kazaları ve meslek hastalıklarında azalma olacağına dair beklenti varken ne yazık ki istatistikler hiç de öyle olmadığını göstermektedir. SGK resmi istatistiklerine göre 2012 yılından bu yana iş kazası sayıları ve iş kazası sonucu ölümlerde azalma bir yana, hep artış olmuştur.

SGK verileri incelendiğinde, 2012 yılında ülkemizde 74.871 iş kazası yaşanırken, 2022 yılında 588.823 iş kazası yaşanmıştır. Tek tek yıllara bakıldığında ise düzenli olarak istemediğimiz artışlar yaşanmış ve bu artışlar devam etmektedir. Oysa ki 2012 yılında çıkarılan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yasalaşmasından sonraki süreçte iş kazaları ve meslek hastalıklarında azalma olacağına dair beklenti ve söylemler varken neden bu şekilde artışlar olmaktadır. Demek ki sorunlar hala vardır ve çözülmesi gerekmektedir.

İş kazalarındaki bu artışların ana nedenlerinin belirlenmesi, bu kazaların önüne geçilmesi, konunun enine boyuna ele alınması, işletmelerde yaşanılan bu sorunların masaya yatırılması amacıyla MMO Gaziantep Şubemiz ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğinde, “İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ NASIL YÖNETİLMELİ?” konulu söyleşi düzenliyoruz.

Exit mobile version