Yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum” dedi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söylemesinin ardından iş dünyasında gözlerin yeni […]

Yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum” dedi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söylemesinin ardından iş dünyasında gözlerin yeni açıklanacak teşvik paketine çevrildiğini söyledi. Bartık, “Elbette ki stratejik öneme sahip bir yapının kurulması gayet doğal özel bir şey üretmek istiyorsunuz ve bölgenin avantajı var buna teşvik vermek son derece doğru bir yaklaşımdır” dedi.

“Bölgedeki yeni pazar yeni fırsatlar sunar”

Yatırımlara devlet tarafından teşvik verilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Eyüp Bartık, “Bunlar iş dünyasının istediği ve beklediği şeyler. Türkiye artık yolunu başka bir yol olarak çizmeli. Çünkü ufkumuz çok geniş bence önemli bir fırsatın ortasındayız. Gelişen Ortadoğu, yakın olan Orta Asya’nın tam merkezindeyiz. Biz de Gaziantep şehri olarak Suriye, İran, Irak ve Rusya’nın tam ortasında bir şehiriz. Buralardaki yeni bir pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum. Elbette bu bölgede farklı ürünler üreten şehirler olmalıdır. Bunun içinde teşvik sisteminde terzi usulü butik usulü çalışmaların yapılması gerekiyordu. Aslında seçimden önce de hükümetimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapmıştı.Seçimle birlikte maalesef FETÖ’nün darbe girişiminden dolayı biraz gecikmemiz oldu. Fakat gündem değişmedi bir FETÖ terör örgütünün yaptıklarıyla hükumet meşgul olmuyor. Bir taraftan da ufka bakan rota çizmeye çalışıyor. Bu gibi çalışmaları çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Stratejik öneme sahip yatırımlara teşvik verilmesi son derece doğru”

TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde fabrika yapımına yönelik adımlar atılacağının söylenmesinin de önemli olduğunu belirten Eyüp Bartık, “Fabrika yapımıyla ilgili ciddi TOKİ tarafından önemli adımların atılacağı söylendi. Yatırım ortamı iyileştirme koordinasyonu toplantısında çok önemli teşvikler çıktı. Bu gelişmeleri de çok önemsiyoruz. Elbette ki stratejik öneme sahip bir yapının kurulması gayet doğal özel bir şey üretmek istiyorsunuz ve bölgenin avantajı var buna teşvik vermek son derece doğru bir yaklaşımdır. Olması gereken de buydu” dedi.

“Suriyeliler için Ürdün’de nitelikli bir sanayi bölgesi oluşturulabilir”

Özellikle Gaziantep, Kilis ve Antakya’de çok sayıda Suriyelinin yaşadığına dikkat çeken Bartık, “Gaziantep, Antakya ve Kilis üçgeninde çok sayıda Suriyeli vatandaş yaşamaktadır. Ürdün Akabe’de Guazzi Serbest bölgesi diye nitelikli bir sanayi bölgesi var. Amerika’nın izniyle bu bölgede Amerika’ya vergisiz ihracat yapılabiliyor. Biz diyoruz ki nasıl olsa Suriyelileri burada barındırıyoruz. Onlara iş, aş, ekmek sağlamak için nitelikli bir sanayi bölgesi oluşturup önemli bir yatırım yapalım diyoruz. Bu konuda hükümetimizin gündeminin değişmesini bekliyoruz. Konuyu çalışıp hükumet yetkililerimizle görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sanayicimiz 2023’e hazır”

İş dünyasının 2023 hedeflerine odaklandığına dikkat çeken Bartık, “Sanayicimizin hazırlandığını düşünüyorum. Katma değeri düşük ürünler üretiyoruz, kilogram anlamında düşük maliyetli ürünler üretiyoruz gibi şikayetler alıyoruz. Aslında birazda sanayi geçmişimizi irdelememiz gerekiyor. Bu konuda hem ülkemize hem de bölgemize ciddi anlamda haksızlık yapıyoruz. Bizim üretime geçip iplik üretmemizin üzerinden kaç yıl geçti, ayakkabı, kumaş üreteli kaç yıl oldu? Dünyanın beklide yüz yıllarca çalışıp başardığını bir anda başaralım istiyoruz. Bunun için haksızlık etmememiz gerekiyor. Önce sanayiciliği öğrenmemiz gerekiyordu orta ölçekli makinalarda sanayiciliği öğrendik. Sonrasında ise orta ölçekli üretimleri teknolojik makinalarla yapmaya başladık. Şimdi başka yere bakmamız gerekiyor ve bunu konuşuyoruz. Teknoloji üretip yeni alan bulmamız lazım. Tüm bunları yaparken geçmiş sanayicilerimize de haksızlık yapılmamalıdır. Onlar zor dönemde yatırım yaptılar. Biz yeni yeni sanayileşmeye başladık.Artık tam zamanı hızlı koşarsak farkı kapatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Exit mobile version