Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmazkaya: Esnaf İflas Noktasında!

Hükümete ve Maliye Bakanı

Hükümete ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a seslenen Yılmazkaya, “Eğer böyle giderse işletmeler kapanır, işsizlik artar, ekonomi daha da kötüye gider” uyarısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının normalleşme döneminde çalışmayan işyerlerinin birikmiş olan vergi ve pirim borçlarının yeniden yapılandırması adına gerekli düzenlemeleri biran önce yapması gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Pandemide alınan önlemler nedeniyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada aynı zamanda ekonominin de etkilendiği ve bu konuda ülkelerin kendi ekonomi destek planlarını oluşturduğu bilinmektedir.

Türkiye’de ekonomik sıkıntı artarak devam ediyor. Gaziantep’te yaşanan ekonomik kriz, pandemiden önce başladı ve artarak devam etmekte.

Ülkemiz de, salgının ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren iş yerlerini ayakta tutmaya çalışan, ödemelerini yapmakta zorlanan esnaf grupları da, her geçen gün daha fazla zorlandıklarını ve biriken borçlar ve vergilerin altından kalkamaz hale geldiklerini haklı olarak dile getirmektedirler.”

Esnaf Devletten Destek Bekliyor

Yılmazkaya, “Koronavirüs salgınıyla beraber devlet tarafından geçici olarak kapatılan esnaf biriken borçları ve vergileri nedeniyle iflas noktasına geldi. Esnafa hükümet tarafından doğrudan gelir desteği sağlanmadı. Devlet esnaf için gerçek anlamda devreye girmedi, destek ve yardımlar çok sınırlı kaldı.Geliri olmamasına rağmen kirası devam eden, stopaj gideri süren, faturası eksik olmayan esnaf kara kara düşünüyor. Koronavirüs Tedbirleri” genelgesi kapsamında, ülke genelinde 149 bin 382 işyerinin geçici olarak faaliyetlerine ara verdiği açıklandı. Bu işyerlerinin büyük çoğunluğu maalesef biriken borçlarını ödeyemeyerek batacaktır. 40 yıldır devlete vergi veren esnaf, haklı olarak devlet tarafından destek görmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Esnafımız Acil Çözüm Bekliyor!

“Dükkânı kapalı olan esnaftan ve işletmelerden kira stopajı, çevre-temizlik vergisi, eğlence vergisi, tabela-reklam vergisi, SGK primleri alınmaktadır. Telefon, elektrik, su, internet, doğalgaz ve GSM operatörlerine olan mevcut borçları ertelemediği gibi, ödenmediği takdirde açma kapama bedeli tahsil edilmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığının normalleşme döneminde çalışmayan işyerlerinin birikmiş olan vergi ve pirim borçlarının yeniden yapılandırması adına gerekli düzenlemeleri biran önce yapması gerek.

İşletmeler kapanırsa işsizlik artar, ekonomi daha da kötüye gider.

İşletmelerin ayakta durması ve devletin vergi gelirlerinin sürekliliği adına esnafımız acil çözüm bekliyor.”